lördag 17 oktober 2009

Utmaning 290-om respekt!

I ett tal på hennes systers bröllop fick hon höra tre ord som fick henne att tänka efter. Tre ord som kom att förbli grunden i många handlingar framöver. Ord som ofta skulle få henne att stanna upp, tänka en gång till, känna en gång till och handla sen.

Beundran. Respekt. Tillit.

För att en relation/ett äktenskap ska fungera menade talaren att det handlar om att ge och få. Alla tre orden, inte ett eller två, utan alla tre.

Hon rös i hela kroppen. Det var så rätt. Allt föll på plats. Hon förstod.

Hennes nya kärlek var inte där. Hon saknade honom. Allt var så vansinnigt vackert och romantiskt på bröllop. Hon drömde om ett eget, minst lika vackert, bröllop. Med honom.

Hon kunde inte släppa orden. Fanns detta mellan dom? Beundrar han henne? Respekterar han henne? Har han tillit till henne? Ja, det var hon ganska säker på.

Värre var det tvärtom. Hon var tvungen att fundera. Jo, det var nog så att hon hade alla tre orden för honom. Det som hon tvekade lite på var tilliten. Men det var förmodligen för att hon inte vågade annat.

Hur kunde det vara så att den hon älskade och ville leva med, älskade henne tillbaka? Det var overkligt. Hon vågade inte riktigt lita på att det var sant. Ofta var hon rädd för att han skulle hitta en annan kvinna som skulle vara bättre än henne. Eller att han helt enkelt skulle komma på henne med att vara en bluff.

Därför kunde hon inte lita på honom fullt ut. Men vems var problemet? Hans eller hennes? Det var hennes såklart, men det blev bådas.

Beundran. Respekt. Tillit.

Tre ord att ge och få. Ge till den/dom man älskar och få från den/dom man älskar. Egentligen från alla man har en slags relation med.

Men framför allt-från Dig själv!

2 kommentarer:

  1. När du skrivit din utmaning gå in och skriv det på skrivpuffs sida så får du de läsarna som är med där.
    kramkram

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset!!!

    Kram!

    SvaraRadera